

## ASIA-PACIFIC 2022

THE REGION'S LEADING INTERNATIONAL EVENT FOR HOMELAND SECURITY 18 MAY 2022

0930 - 1700HRS DAILY

NFORCEMENT

SANDS EXPO AND CONVENTION CENTRE Level 1, Halls A - C

## "The Post Pandemic Challenges for Public and National Safety: Who has adapted better – Law Enforcement or Criminals?"

## CONFERENCE PROGRAMME

As at 26 April 2022 – The programme and timing subject to changes without notice.

CONFERENCE DAY ONE   18 May 2022, Wednesday		
10:30 (10 min)	Welcome Address KHOO Boon Hui Conference Chairman, Milipol Asia-Pacific 2022 Singapore Police Commissioner (1997 - 2010) and INTERPOL President (2008 - 2012)	
10:40 (30 min)	Keynote: Fighting Transnational Crime More Effectively - The Imperative for Greater InternationalCollaborationRaja KUMARSenior Advisor (International) Ministry of Home Affairs;President Designate of the Financial Action Task Force (FATF)Singapore	
11:20 (30 min)	Keynote: Operation Ironside: Policing in an Encrypted WorldNigel RYANAssistant Commissioner, Australian Federal PoliceAustralia	
11:50 (30 min)	The Post Pandemic Challenges for Public and National Safety in the Perspective of ASEANAPOL Pol. Brig. Gen. ZAW Lin Tun Executive Director ASEANAPOL	
12:30 (90 min)	Exhibition Visit Networking Lunch for Conference Delegates at the VIP Suite	
14:00 (20 min)	A Regional to Global Approach in Countering the Impact of Cybercrime - Connecting Police and Exchanging Information Doug WITSCHI Assistant Director Cyber Threat Response INTERPOL	



## **ASIA-PACIFIC 2022**

THE REGION'S LEADING INTERNATIONAL EVENT FOR HOMELAND SECURITY

18 MAY 2022

ENFORCEMENT

0930 - 1700HRS DAILY

SANDS EXPO AND CONVENTION CENTRE LEVEL 1, HALLS A - C

18 May 2022, Wednesday <mark>(continued)</mark>		
14:20 (30 min)	S&T Strategies for Homeland Security: Overcoming Challenges in a Post-Pandemic World   Sean TAN   Assistant Chief Executive (Programmes)   Home Team Science and Technology Agency (HTX)   Singapore	
14:50 (20 min)	The Growing Drug Scourge in Asia - Lifting the Lid from Manufacturer to End User Julien GARSANY Deputy Regional Representative Southeast Asia and the Pacific United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC)	
15:10	Networking Coffee/Tea Break &	
(30 min) 15:40 (30 min)	Exhibition Visit   Responding to a Pandemic Emergency - The Role of Private/Public Partnership in Large Scale   Critical Operations   Paul CHONG   CEO, Certis Group   Singapore	
16:10 (20 min)	Securing Crowded Places in the New Age - Why Proportionality and Pragmatism are the Key Words! Stephen COOPER OBE Head of Security UK Olympics London 2006 - 2013 Chief Security Advisor UK Government 2013 - 2017 United Kingdom	
	FREE to attend Panel Discussion and Q&A session for all	
16:30 (40 min)	Panel discussion and Q&A   Moderator : KHOO Boon Hui, Conference Chairman, Milipol Asia-Pacific 2022   Panelists: Doug WITSCHI, INTERPOL   Paul CHONG, Certis Group   Stephen COOPER OBE, Security Consultant	
17:10 (5 min)	Closing Remarks KHOO Boon Hui Conference Chairman, Milipol Asia-Pacific 2022 Singapore Police Commissioner (1997 - 2010) and INTERPOL President (2008 - 2012)	
17:15	End of Conference Day One	